Het kan fijn zijn om met andere moeders die borstvoeding geven ervaringen uit te wisselen tijdens een bijeenkomst, of via social media. Hier vind je wat mogelijkheden daartoe.

Borstvoedingscafé

Het Borstvoedingscafé is een plek waar (voedende) moeders ervaringen kunnen uitwisselen met andere moeders. Er is altijd een deskundige op het gebied van borstvoeding aanwezig waar je terecht kunt met vragen. Ook aanstaande moeders kunnen zich bij het Borstvoedingcafé oriënteren op de borstvoedingsperiode. Je betaalt enkel je consumpties, de toegang is verder gratis en je hoeft je niet aan te melden. Er is een Borstvoedingscafé in Tilburg in Villa Pastorie, Hoevenseweg 2 op woensdagochtend in de even weken van 10.00 tot 11.30 uur. In Breda wordt het Borstvoedingscafé iedere woensdagochtend gehouden van 10.00 tot 11.30 uur in de Kinderboekentuin, Speelhuislaan 80 Breda.

Borstvoedingorganisatie La Leche League in Tilburg

La Leche League is een vrijwilligersorganisatie die op vele manieren informatie geeft over borstvoeding. Op hun website kun je volop informatie vinden; zie deze link. Maar belangrijker nog zijn de goed opgeleide vrijwilligsters; ervaren moeders die veel weten over borstvoeding en die telefonische informatie en bijeenkomsten geven. In Tilburg geeft Elia Breedveld maandelijkse info- & ontmoetingsochtenden in een informele huiselijke sfeer voor voedende moeders en voor zwangeren. Op deze ochtenden kun je kennis maken met andere voedende moeders, ervaringen uitwisselen, informatie opdoen, een vraag stellen aan Elia, of gewoon een gezellig ochtendje kletsen. De kosten zijn €4.00 ; dit is inclusief drinken, iets lekkers en fruit. Je kindje(s) mag gratis mee komen. Vul op de LLL website Noord-Brabant in, en je ziet dan alle data en gegevens over de ochtenden van Elia. Klik hier voor de link.

Let op: de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk was een vergelijkbare organisatie, maar die is helaas opgeheven.

Social media

Ook op internet zijn er veel mogelijkheden tot contact. Zo is er bijvoorbeeld het Borstvoedingsforum: zie hier de link. Daarnaast zijn er diverse Facebookpagina’s waar je terecht kunt voor borstvoeding in het algemeen, en ook voor specifieke borstvoedingsonderwerpen.