Scholing voor kraamverzorgenden met KCKZ-punten: borstvoeding verdiepingsscholing en borstvoeding basisscholing en borsvoedingscholing vrije ruimte

Ben je als individuele kraamverzorgende op zoek naar een scholing over borstvoeding? Dan kun je inschrijven voor de scholingen die ik verzorg in mijn praktijk. Er zijn verschillende scholingen mogelijk. Een verdiepingsscholing borstvoeding duurt 3 uur en levert 3 punten borstvoeding herhaling van het Kenniscentrum Kraamzorg KCKZ op. Er is ook een verdiepingsscholing borstvoeding met punten in de vrije ruimte die ook 3 uur duurt en 3 punten Vrije Ruimte oplevert. Voor nadere uitleg over het puntenstelsel van het Kenniscentrum Kraamzorg klik hier. Ook kun je de basisscholing borstvoeding volgen. Die bestaat uit 3 bijeenkomsten van ieder 3 uur. De totale basiscursus duurt 9 uur en levert in totaal 9 punten KCKZ. Dat zijn 8 punten over borstvoeding en 1 punt over flesvoeding. Het is ook mogelijk om één of twee losse bijeenkomsten van de basisscholing te volgen. Je krijgt 3 punten per bijeenkomst. Deze scholing past bij de eisen van de borstvoedingstoets voor herregistratie, en de kwaliteitsnormen voor pas gediplomeerden. De scholingen worden hier op de site aangekondigd (scroll omlaag) en ook op de agenda van het KCKZ. Komt de datum je niet uit? Bel of mail me dan om te informeren naar de mogelijkheden. Wanneer er meerdere gegadigden zijn, kan ik een scholing inplannen op een gewenste datum. Wil je graag als zelfsturend team een scholing met mij afspreken? Bel of mail me dan om te overleggen en om samen een datum af te spreken. Ik kan ook op een door jullie gewenste locatie scholing komen geven.

Scholing voor kraamverzorgenden:
– Verdiepingsscholing Borstvoeding
– Basisscholing Borstvoeding
– Borstvoedingsscholing Vrije Ruimte
Voor data zie agenda KCKZ
Plaats: Alphen NBr van 19.00-22.00 uur met 3 punten KCKZ.
Kosten voor deelname: 40 euro inclusief 21% BTW
Om in te schrijven, stuur een mail naar email en vermeld naam, KCKZnummer en telefoonnummer

Wat de inhoud van de scholing betreft maak ik een presentatie met daarin verschillende onderwerpen. Daarbij laat ik ook ruimte aan de deelnemers om zelf tijdens de scholing inhoudelijke onderwerpen aan te dragen, die we dan ter plekke kunnen behandelen. Ik heb een heel ruim assortiment aan lesmateriaal dat de meeste onderwerpen bevat. Het is ook mogelijk om mij als zelfsturend team te vragen om een scholing te verzorgen over een specifiek onderwerp. Ik maak dan een passende presentatie. Informeer gerust naar de mogelijkheden; bel of mail mij.

Bij iedere scholing behandel ik niet alleen theorie, maar maak ik vooral de koppeling met de praktijk. Alles draait er tenslotte om dat je de in de dagelijkse praktijk de moeders en baby’s goed kunt helpen om de borstvoeding zo goed mogelijk te laten verlopen. Als kraamverzorgende werk je alleen en draag je een grote verantwoordelijkheid. Daarom geef ik je met mijn scholingen vooral inzicht hoe borstvoeding werkt en hoe je daar praktisch mee om kunt gaan.

De scholingen zijn heel interactief: er is veel gelegenheid om te reageren en om vragen te stellen. Op die manier kan er goede uitwisseling van ervaringen zijn, en kan ik situaties uit de praktijk verduidelijken of uitleggen. Zo wordt iedereen actief bij de inhoud betrokken, en kan ik inspelen op specifieke vragen.