Scholing voor kraamverzorgenden met KCKZ-punten: borstvoeding verdiepingsscholing en borstvoeding basisscholing

Ben je als individuele kraamverzorgende op zoek naar een scholing over borstvoeding? Dan kun je inschrijven voor de scholingen die ik verzorg in mijn praktijk. Er zijn verschillende scholingen mogelijk. Een verdiepingsscholing borstvoeding duurt 3 uur en levert 3 punten van het Kenniscentrum Kraamzorg KCKZ op. Ook kun je de basisscholing borstvoeding volgen. Die bestaat uit 3 bijeenkomsten van ieder 3 uur. De totale basiscursus duurt 9 uur en levert in totaal 9 punten KCKZ. Dat zijn 8 punten over borstvoeding en 1 punt over flesvoeding. Het is ook mogelijk om één of twee losse bijeenkomsten van de basisscholing te volgen. Je krijgt 3 punten per bijeenkomst. Deze scholing past bij de eisen van de borstvoedingstoets voor herregistratie, en de kwaliteitsnormen voor pas gediplomeerden. De scholingen worden hier op de site aangekondigd (scroll omlaag) en ook op de agenda van het KCKZ. Komt de datum je niet uit? Bel of mail me dan om te informeren naar de mogelijkheden. Wanneer er meerdere gegadigden zijn, kan ik een scholing inplannen op een gewenste datum. Wil je graag als zelfsturend team een scholing met mij afspreken? Bel of mail me dan om te overleggen en om samen een datum af te spreken. Ik kan ook op een door jullie gewenste locatie scholing komen geven.

Momenteel zijn nog geen nieuwe data gepland voor de verdiepingsscholing. Neem gerust contact op als je interesse hebt: bij voldoende gegadigden plan ik een scholing in. Scholingen worden gehouden in Alphen van 19.00-22.00 uur met 3 punten KCKZ. Bij voldoende vraag kan ik ook op lokatie komen.
Kosten voor deelname: 40 euro inclusief 21% BTW

Om in te schrijven, vul het online inschrijfformulier in: klik hier om in te schrijven  Binnenkort plan ik data in voor de nieuwe Basisscholing Borstvoeding van 9 uur (3 los te volgen modules van ieder 3 uur). Om berichten te ontvangen over nieuwe data en scholingen, schrijf in op het formulier op deze pagina of klik hier

Wat de inhoud van de scholing betreft maak ik een presentatie met daarin verschillende onderwerpen. Daarbij laat ik ook ruimte aan de deelnemers om zelf tijdens de scholing inhoudelijke onderwerpen aan te dragen, die we dan ter plekke kunnen behandelen. Ik heb een heel ruim assortiment aan lesmateriaal dat de meeste onderwerpen bevat. Het is ook mogelijk om mij als zelfsturend team te vragen om een scholing te verzorgen over een specifiek onderwerp. Ik maak dan een passende presentatie. Informeer gerust naar de mogelijkheden; bel of mail mij.

Bij iedere scholing behandel ik niet alleen theorie, maar maak ik vooral de koppeling met de praktijk. Alles draait er tenslotte om dat je de in de dagelijkse praktijk de moeders en baby’s goed kunt helpen om de borstvoeding zo goed mogelijk te laten verlopen. Als kraamverzorgende werk je alleen en draag je een grote verantwoordelijkheid. Daarom geef ik je met mijn scholingen vooral inzicht hoe borstvoeding werkt en hoe je daar praktisch mee om kunt gaan.

De scholingen zijn heel interactief: er is veel gelegenheid om te reageren en om vragen te stellen. Op die manier kan er goede uitwisseling van ervaringen zijn, en kan ik situaties uit de praktijk verduidelijken of uitleggen. Zo wordt iedereen actief bij de inhoud betrokken, en kan ik inspelen op specifieke vragen.